ה-20 בפברואר 2007 היה היום הראשון שבו החל לפעול מנגנון הפרסום של גוגל בגלוב. המטרה היתה כפולה: לנסות ולהבין כיצד גוגל עושה את הכסף הגדול שלה ולנסות ולראות האם זה באמת עובד, האם זה מכניס כסף, האם זה כדאי.
תשעה חודשים אחרי, אני מתכבד להציג בפניכם את תוצאות הניסוי.
במהלך התקופה לחצו הגולשים 1,840 פעם על פרסומות שונות. אחוז ההקלקה הממוצע בתקופת הניסוי עמד על 0.40%. אחוז הקלקה זה נמוך משמעותית מההצהרות שנשמעו מאנשי גוגל ישראל בעת השקת המוצר. הצהרות אלו דיברו על אחוז הקלקה ממוצע של 2%-5%. בפועל, אחוז ההקלקה נמוך בהרבה מ-0.40% וזאת מכיוון שבחודשיים הראשונים להופעת אד-סנס בגלוב אחוז ההקלה היה גבוה ואכן הסתובב סביב ה-2%. מי שמדבר על 5% לא יודע איפה הוא חי.
ככל שעובר הזמן כך לוחצים פחות על הפרסומות של גוגל. מתחילים להתרגל אליהן, מתחילים להתעלם מהן. הדרך היחידה, כך לפחות אני רואה את הדברים, להתגבר על אחוז ההקלקה הנמוך הוא להפוך את הפרסומות לאגרסיביות יותר; לשלב אותן בתוך הטקסטים, מתחת להעדר, לתת להן צבעים בוהקים ובאופן כללי לחרבן את חווית הגלישה. לכך לא הסכמתי.
במהלך תשעת החודשים האלו זרמו לקופת הגלוב כ-650 דולר או כ-72 דולר בחודש. גם במקרה הזה הנתונים משקרים שכן כמחצית מההכנסות זרמו בחודשיים-שלושה הראשונים. בשלושת החודשים האחרונים ההכנסה הממוצעת מפרסום בגלוב עמדה על כ-32 דולר. מכיוון שגוגל משלמת רק כאשר הסכום המצטבר מגיע ל-100 דולר, וגם אז משלמת שוטף פלוס 60 (או משהו כזה), צריך לחכות די הרבה זמן כדי לראות כסף מהחברה. זאת ועוד, חלק לא מבוטל מהפרסומות מכניסות סכומי כסף מגוחכים להקלקה (3-8 סנט להקלקה). התוצאה היא שגם כאשר כבר מישהו מקליק, סכום הכסף שנכנס הוא זעום במיוחד.
טעינת הפרסומות גוזלת זמן בלתי מבוטל בעת טעינת האתר. התאמת הפרסומות בשפה העברית אל התוכן המופיע באתר חלקית ביותר ולעתים קרובות חסרת כל היגיון. התקנון של גוגל הוא שערורייתי ודכאני.
מסקנות:
א. באופן אישי לא הייתי מציע לבעלי בלוגים לשלב פרסומות AdSense בבלוג שלהם. יכול להיות שלבעלי אתרים הנהנים מתנועת גולשים ניכרת או לאתרים ממוקדים יותר זהו דיל לא רע. עבור בלוג ממוצע, התמורה שמקבל בעל הבלוג אינה מצדיקה את המחיר שמשלם בעל הבלוג ובעיקר שמשלמים הגולשים.
ב. הניסוי נגמר. הפרסומות של גוגל עפות. הפוסט הזה, חוזר.
ג. אם מישהו רוצה לפרסם בגלוב הוא מוזמן לשלוח אלינו מייל. נשמח לבחון מודל אחר.
כתיבת תגובה