שנת הלימודים נפתחת כל שנה ב-1 בספטמבר (פחחחח) ומסתיימת ב-30 ביוני. חודשיים חופש גדול וחוזרים ללימודים. זה הסיפור הרשמי בכל אופן. בפועל, כאשר בודקים כמה ימים הילדים אשכרה לומדים מגלים שמדובר פחות או יותר ב… הממממ, בואו נראה.
שנת הלימודים הנוכחית נפתחה ב-1 בספטמבר, יום שלישי. ביום פתיחת שנת הלימודים לא לומדים כלום. מכירים את המורה, עושים טקס ונגמר היום. ביום למחרת מתארגנים. איזו מחברת מביאים, איזה ספר צריך להביא לאיזה שיעור, מכירים את המורים. יום חמישי מתחילים ללמוד. בקטנה. יום שישי – זה סוף שבוע, יום קצר לא לומדים.
שבוע הבא לומדים ראשון-שני-שלישי ביום רביעי כבר מתחילים להתכונן לחזרות של ראש השנה. ראש השנה הוא שבוע לאחר מכן אבל צריך לעשות חזרות. אין מה לעשות. הלך שבוע עד ראש השנה. חוזרים מראש השנה ביום שני ה-21 בספטמבר ואז צריך לעשות חזרה על מה שהספיקו ללמוד לפני שבועיים כי אף אחד לא באמת זוכר. ביום שלישי מתחילים ללמוד כל מיני שיעורים לקראת יום כיפור שהוא בסוף השבוע. מגיע סוף השבוע – יום כיפור. חוזרים מיום כיפור לומדים יומיים ואז סוכות. חופש. עשרה ימים.
חוזרים מסוכות ב-11 באוקטובר הלך כבר חודש וחצי ולא למדו בעצם שום דבר. עכשיו אפשר להתחיל ללמוד. נו, אז לומדים שבועיים אבל אז מגיע יום הזיכרון ליצחק רבין ויש שיעורי חברה וכל המורים מדברים על רבין ומציירים ציורים לרבין ורואים תמונות של רבין. נגמר יום הזיכרון לרבין. יום למחרת זה יום שישי. יום שישי לא לומדים, זה יום קצר. נגמר אוקטובר.
נובמבר לומדים. אשכרה לומדים בנובמבר רק שבחלק מהימים יש גשם והכיתה זולפת ודולפת והילדים נשארים בבית כי אי אפשר ככה. אלו שהולכים לבית ספר חוטפים וירוס משהו טוב-טוב ונשארים שבוע בבית. לימודים נטו: עשרה ימים.
דצמבר לומדים שבוע ראשון אבל בשבוע השני מתחילות החזרות לחנוכה. הילדים רבים מי יהיה נר ראשון ומי שמש ומציירים חנוכיה ושומעים בפעם החמישית (אם הם בכיתה ה') על יהודה המכבי וכל זה. באמצע דצמבר מתחיל חג חנוכה ונגמר כשיוצאת הנשמה. חוזרים בסוף דצמבר ללימודים ולומדים איזה שבוע שבועיים.
בינואר גם לומדים לא רע חוץ מזה ששוב חולים הפעם בגלל שהילדה מהגן הביאה וירוס שהדביק את האמא שהדביקה את האחות הגדולה שנשארת בבית. כשהיא חוזרת לבית ספר היא חוטפת וירוס ממישהו בכיתה ומדביקה את האמא שמדביקה את הילדה הקטנה וכולם נשארים בבית שבועיים. בימים שלא חולים ומגיעים לבית הספר מגלים שהמחנכת חולה ולכן יש מורה מחליפה שאומרת להם להוציא מחברות ולצייר.
תחילת פברואר לומדים למעט הימים שקר מדי וכולם מנוזלים אבל לקראת סוף פברואר יש פורים ולכן שבוע לפני פורים כולם מתעסקים בתחפושת ובסיפורים על יהודה המכבי שהתחפש להמן הרשע ושרים שירים ומציירים את מרדכי היהודי. לוקח שבוע להתאושש מפורים והגיע חודש מארס.
בחודש מארס מתכוננים למיצב שזה אומר שאף אחד לא לומד שום דבר כי חייבים להצליח במיצב כי בית ספר שלא מצליח במיצב הוא לא בית ספר טוב. לכן, כל מה שעושים כל היום זה להתכונן למיצב. שזה חשוב מאוד. המיצב. לקראת סוף החודש מתכוננים לצאת לחופשת פסח מה שאומר ששבוע לפני פסח כבר לא ממש לומדים כי צריך להתכונן ולצייר מצות ולשמוע על יהודה המכבי שיצא ממצרים ופתח לים סוף את הצורה. חופש פסח. מתחיל במארס נגמר באמצע אפריל.
אמורים לחזור ב-6 באפריל אבל יש מימונה אז חוזרים ב-7 באפריל. ה-7 באפריל זה יום רביעי אבל לא לומדים כי צריך להתכונן לטקס של יום השואה שהוא בשבוע הבא. אז כל השיעורים מתבטלים והילדים הולכים לשיר שירים עצובים ולהתכונן להרכין את הראש בזמן הצפירה. יום השואה ב-13 באפריל ואפשר לחזור לשגרה רק שאי אפשר כי צריך להתכונן לקראת המסכת של יום הזיכרון שהיא ביום ראשון הבא ב-18 לאפריל. אז הילדים באים לבושים בלבן במשך שבוע ושרים שירים עצובים ומתכוננים להרכין את הראש בזמן הצפירה. ב-18 באפריל יום הזיכרון ואפשר לחזור לשגרה רק שלמחרת יש יום העצמאות אז יש חופש.
חוזרים מיום העצמאות ואפשר סוף סוף לחזור ללימודים ובאמת לומדים שבוע אבל ב-2 במאי יש ל"ג בעומר וכל כיתה עושה מדורה בזמן אחר, לפעמים שבוע לפני ל"ג בעומר – זה לא אומר שלא יעשו עוד מדורה בתאריך האמיתי של ל"ג בעומר ולכן אי אפשר ממש ללמוד כי עסוקים בלסחוב עצים ולצייר את יהודה המכבי שורף את המן הרשע בראש המדורה. נגמר ל"ג בעומר ואפשר לחזור לבית הספר אבל כולם חולים מזה שהם נשארו עד מאוחר במדורה ולכן הם נשארים בבית חצי שבוע.
חוזרים ללימודים ב-9 במאי אבל ב-12 במאי יש יום ירושלים ולכן יוצאים לסיור בירושלים. חוזרים ב-13 במאי ואפשר ללמוד אבל ב-18 במאי יש את שבועות ולכן צריך להתכונן לטקס ולהתלבש בלבן ולהכין מתכונים של עוגות או גבינות או לצייר את יהודה המכבי אוכל בורקס. גבינה. מגיע חג שבועות ויש חופש. שלושה ימים. חוזרים ללימודים ביום שישי ה-21 במאי אבל לא לומדים כי זה יום שישי, וזה יום קצר וכל זה.
אז חוזרים ביום ראשון ה-23 במאי ובאמת עכשיו סוף סוף אפשר ללמוד אבל לא למדו כל השנה וזו בעיה ולכן עושים הרבה מאוד מבחנים שבהם בודקים האם התלמידים למדו את החומר שלא נלמד וכולם הולכים למורים פרטיים כי המורים היו עסוקים בטקסים וסיורים והכנות וציורים של יהודה המכבי. והנה הגיע חודש יוני ושוב לומדים איזה שבוע אבל ב-13 ביוני מפסיקים ללמוד כי זה כבר סוף השנה ומחזירים את הספרים לפרויקט של הספרים אז אין ממה ללמוד. אז יושבים בכיתה ועושים כל מיני מטלות אוויליות כמו לצייר את יהודה המכבי מקבל תעודת סוף שנה או שמטילים על ההורים לאפות עוגה שהמתכון נכתב באנגלית – עבור שיעור אנגלית. באמת תודה רבה.
נגמרה השנה. זמן לימודים נטו: חודש וחצי בערך.
אחר כך לא מבינים למה הילדים לא יודעים שום דבר.
כתיבת תגובה