וכששוקי מכריז חרם, חברים, כדאי לכם לתפוס מחסה.
שוקי גלילי, קולגה, חבר ואיש רציני הכריז חרם צפייה על בחדשות ערוץ 2. הפוסט שלו בעניין תפס תאוצה והוא הצליח לגייס כמה בלוגיסטים. הוא ביקש גם ממני להצטרף. אמרתי לו: "עוד לא".
הסיבה לכך כפולה. הראשונה היא שיש לי חברים טובים בחדשות ערוץ 2 וקשה לי לראות את עצמי מחרים את עבודתם. שנית, ואולי היותר עניינית, אני לא חושב שחדשות ערוץ 2 גרועים יותר או נגועים יותר משאר הערוצים, שאר העיתונים או שאר תחנות הרדיו. כל אחד וההטייה שלו, כל אחד והנטייה שלו.
עדכון: פתחתי את תיבת הדואר (האמיתית) שלי וגיליתי בה חוברת של מכון הרצוג באונ' תל-אביב שכותרתה: "הסיקור התקשורתי של מערכת הבחירות לכנסת ה-17". הנה כמה ממצאים:
"מניתוח הממצאים עולה תחושה של חוסר שביעות רצון מהסיקור בקרב הציבור. 61.9% מהמרואיינים ציינו כי הם לא מרוצים כלל או לא כל-כך מרוצים מן הסיקור לעומת רק 38.1% המרוצים ממנו. השוואת רמת שביעות הרצון של הציבור מן הסיקור של בחירות 2006 לעומת בחירות ב-2003 מצביעה על כך שבאופן כללי לא חלו שינויים משמעותיים במידת שביעות הרצון בקרב הציבור (2.22 בשנת 2006 לעומת 2.24 בשנת 2003 בסולם של 1-4)".
"האם הציבור סבור שהסיקור התקשורתי של המפלגות הגדולות ליכוד, העבודה, קדימה וש"ס מפלה לטובה או לרעה מי מהן? רוב הציבור אמנם מאמין שהסיקור התקשורתי מוטה בצורה זו או אחרת. ש"ס ובהפרש קטן ממנה הליכוד, נתפסות כמפלגות שהתקשורת עוינת במיוחד (52.6% חושבים שהתקשורת עוינת את ש"ס, 58% מאמינים שהתקשורת עוינת את הליכוד). לעומת זאת, רוב הציבור (56.5%) מאמין שקדימה אהודה מאוד על ידי התקשורת ומועדפת על ידה"
"נמצא קשר בין העמדה הפוליטית של המרואיין או המרואיינת לבין התפישה שלהם את כיוון ההטיה של התקשורת, וזה מה שמכונת "תסמונת העיתונות העוינת": ככל שמרואיינים הגדירו עצמם כימנים יותר כך הם נטו יותר לתפוס את התקשורת עוינת יותר את ש"ס. מצד שני, ככל שהמרואיינים הגדירו עצמם כשמאלנים יותר, כך הם נטו יותר לתפוס את התקשורת כעוינת את מפלגת העבודה".
כתיבת תגובה