החופש הגדול עכשיו, הילדים נמצאים שעות ארוכות בגינה, בשכונה, במגרש המשחקים, והעיסוק העיקרי שלהם, איך לא, הוא לשחק כדורגל. אבל המשחק במגרש המשחקים יכול להיות גם מסוכן, איך ההורים אמורים להתמודד עם זה, שלום לפרופסור חמוס חוליצר, מומחה החינוך של הגלוב.
אז פרופסור חוליצר, אין מה לעשות: פעם היינו משחקים במשחקי מחשב היום אנחנו משחקים בכדור בגינה.
פרופ' חוליצר: היו זמניים… את מכירה את השיר הזה?
קרן: אני עוד מכירה.
פרופ' חוליצר: קרן, היום הילדים שלנו מבלים, ליד הבית שלהם, בגינה או במגרש המשחקים, מקומות מסוכנים, ליד הבית שלהם!! מגרשי המשחקים, אנחנו כולנו יודעים, הם מקומות נחמדים ויש בהם יתרונות עצומים אבל הם גם מקור באמת מסוכן, מסוכן, מסוכן, להתעללות, לדברים מאוד לא נעימים ואנחנו כהורים צריכים מאוד מאוד לשים לב לסוגיה הזו, מה עוד שאת מדברת על כמה זמן הם נמצאים שם – ארבע שעות פלוס כשבחופש זה יותר! ומגיל שנה וחצי הם כבר משחקים עם הכדור קטן שלהם כי אז הוא שקט – ממש לא בסדר!
קרן: אז איפה ההורים בסיפור הזה?
פרופ' חוליצר: חלק מהורים פשוט לא מודעים, הם לא מודעים, הם לא נמצאים, חלק מרגיש גם נחיתות אתלטית בסיפור הזה ושוב פעם, תשמע, 'זה מגרש המשחקים שלי', 'זה הכדור שלי' וההורים פשוט לא מודעים למשחקים, לא רק לזמן, אלא גם לסוג המשחקים שהילדים שלהם משחקים.
קרן: אז בוא תסביר להורים לאיזה סוג של גילויי אלימות הילדים חשופים במגרשי המשחקים.
פרופ' חוליצר: כן קרן. יש שני סוגים. קודם כל מבוגרים שבאים ומנצלים את הילדים הקטנים בגינות המשחקים ואנחנו מדברים לא אחת על הנושא של פדופיליה וכל מיני דברים של פיתוי, מאוד מסוכן, צריך לשים לב. אבל גם בין הילדים לבין עצמם. את יודעת, זה נורא קל, הופכים אותך לשוער וכולם בועטים לעברך כדורים נורא חזקים, צוחקים עליך כשאתה מחמיץ מול שער ריק ולפעמים קבוצה שלמה של ילדים מחליטה לא למסור לך למרות שאתה לבד מול השער!! נתונים על הצקה במגרשי משחקים הם נתונים מאוד מאוד מדאיגים שכל הורה חייב לשים לב אליהם.
קרן: אז בוא תייעץ לנו איך מבטיחים שהילדים ישחקו במידתיות במגרש המשחקים?
פרופ' חוליצר: אז קודם כל קרן, תוודא שאתה מבין איך משחקים כדורגל. אין ברירה. תדאג שמישהו ילמד אותך, חייבים חייבים להבין מה קורה שם. מה פתאום מחזירים כדור למגרש עם הידיים – הרי קוראים לזה "כדורגל"!! חוץ מזה, לשבת עם הילדים, עוד הערב, לכל המאוחר מחר בערב, להגדיר איתם זמני משחק, זמנים שבהם הם נשארים בבית, שישתעמם! דיברנו על זה, לא יקרה שום דבר! צריך לזכור שלפני גיל 13 לא משחקים בשכונה, זה החוק וצריך לשמור על החוק. צריך להכיר ולדבר על המושג 'נבדל'. מה זה 'נבדל'? כולם אומרים 'היית בנבדל', 'הוא היה בנבדל' אבל אף אחד לא יודע מה זה בדיוק ומי נבדל ממי. אז להגדיר היטב מה זה 'נבדל'.
מאוד חשוב קרן, את ואני מדברים על זה לא אחת, שהכדור לא יהיה כל הזמן בידיים של הילד! מה פתאום הוא מסתובב עם כדור כל הזמן!?! וממתי מרשים להם לשחק עם כדור בחוץ?!? שיכנס בבקשה עם הכדור הביתה! לא יקרה שום דבר. וכך אתם יכולים לפקח!!
ויש עוד דבר, כל הזמן שואלים אותי "תגיד לי, זה זכותנו לשאול אותו מה הוא משחק כל הזמן בחוץ, מה עם הזכות שלו לבחור באיזה משחק הוא משחק?" ואני אומר, לא לא, זו ממש לא זכותכם – זו חובתכם! חובתכם לבדוק באיזה משחק הוא משחק כי אם לא תבדקו הוא עוד עלול לשחק קלאס! קלאס! אתם רוצים ילד גייז?!? אנחנו החברים הכי נאמנים שלו אבל אנחנו חייבים לדעת מה קורה לו גם כשהוא הולך לגינה וגם כשהוא הולך עם החבר'ה שלו למגרש משחקים, ולעזור לו, שלא יהיה במצב שהוא לא יהיה מוגן – הוא וחבריו.
קרן: כדורגל לא לפני גיל 13. כמה מריבות עוררת עכשיו בבתים. פרופ' חמוס חוליצר, תודה רבה לך.
אמש בטלוויזיה: הסכנות שבפייסבוק – קרן מרציאנו מראיינת את מומחה החינוך של "תכנית חיסכון", פרופ' עמוס רולידר, על הסכנות האורבות לילדים והוריהם בפייסבוק. צפייה מומלצת.
כתיבת תגובה