כידוע לכם (או לא), מתחילת השנה האקדמית הנוכחית אני עומד בראש המסלול לתקשורת דיגיטלית בבית הספר לתקשורת של המכללה למנהל. בחודשים האחרונים אני לומד להכיר את המסלול, את המרצים, את הסטודנטים ואת הדרישות מהם.
אחת הדרישות מהסטודנטים היא שבשנה השלישית ללימודיהם (ועד לשישה חודשים לאחר תום לימודיהם) הם יעברו התנסות מעשית (סטאז') בהיקף של 100 שעות בגוף כלשהו: משרד יחסי ציבור, עיתון, ערוץ טלוויזיה, עמותה ללא מטרות רווח, משרד פרסום, חברת סטארט-אפ ועוד.
במהלך תקופת ההתנסות המעשית (שמזכה את הסטודנט ב-2 נקודות זכות בתואר), הסטודנט אינו מקבל תשלום מהחברה שקלטה אותו ולא מתקיימים ביניהם יחסי עובד-מעביד. יש לכך חסרונות (מצד הסטודנט) אבל גם לא מעט יתרונות. היתרון המרכזי הוא שבשל העובדה שהחברות אינן נדרשות לשלם עבור 100 השעות האלו, הן הרבה יותר פתוחות לקבל סטודנטים לשורותיהם. אני מעריך שאם החברות היו נדרשות לשלם, רובן המכריע היו מעדיפות לוותר על העניין לגמרי.
אבל היתרון הוא לא רק לצד החברה שקולטת את הסטודנטים. מכיוון שחברות וארגונים רבים מוכנים לקלוט לשירותיהם סטודנטים, הסטודנטים נחשפים לחברות רבות שבשום דרך אחרת לא היו יכולים להגיע אליהן. זאת ועוד, על פי הסטטיסטיקה שבידינו בין רבע לשליש מהסטודנטים נקלטים בסופו של דבר, כעובדים מן המניין בחברה שבה הן עשו סטאז'. נתון זה לכשעצמו מדהים בעיניי והוא מצביע על העובדה שהתהליך משרת את שני הצדדים: הסטודנטים זוכים להתנסות מעשית, החברות זוכות להכיר ואף להכשיר כוח אדם נלהב אשר בסופו של דבר עשוי להוביל למשרה אמיתית.
מאות חברות וארגונים עובדים עם מדור ההתנסות המעשית בבית הספר לתקשורת שבראשו עומדת ענת רינגל. אני פונה לכל חברה וארגון אשר מעוניינים להציע משרת סטאז' לסטודנטים במסלול התקשורת הדיגיטלית, לפנות ישירות לענת בכתובת anatringel אצל ג'ימייל.קום (ואפשר גם אליי, כאן, דרך הטופס הזה) כדי לקבל פרטים נוספים. מדובר בתהליך קצר במיוחד ונטול כל ביורוקרטיה. ענת עושה את עבודתה בצורה יעילה להפליא וכל מטרתה היא להפוך את התהליך להכי פשוט שרק אפשר לכל הצדדים המעורבים.
אני מבקש להדגיש: מטרת הסטאז' היא שהסטודנטים יתנסו בעבודה של ממש, יתמודדו עם מטלות של ממש, יכירו את העולם האמיתי ויתנסו בו. אנחנו לא שולחים אותם לעבודות רס"ר. אין טעם שסטודנט יתנסה ב-100 שעות גירוף, גם אם מדובר בגירוף עלים דיגיטליים.
הסטודנטים במסלול הדיגיטלי עוברים במהלך השנתיים האחרונות ללימודיהם קורסים המעניקים להם הבנה רחבה מצד אחד ועמוקה מצד שני, של העולם הדיגיטלי. הם עוברים סדנאות מעשיות בתחומים כמו תלת-ממד, עיצוב אתרים, פיתוח תכנים, גרפיקה, צילום ועריכה של וידאו, עריכה של אודיו ועוד. הם עוברים קורסים תיאורטיים בהם הם לומדים להכיר טוב יותר את התקשורת בעידן הדיגיטלית, את המדיה החברתית על מאפייניה השונים, את המשמעויות התרבותיות, החברתיות ואפילו הפסיכולוגיות של הקיום שלנו ברשת.
אם אתם עובדים במחלקת דיגיטל בחברה כלשהי, אם אתם עובדים בחברת סטארט-אפ, באתר חדשות, בחברה המפתחת תכנים עבור הווב או עבור הסלולר, במילים אחרות – אם אתם בעניין הדיגיטלי – אני מזמין אתכם ליצור קשר עם ענת. אגב, עכשיו זה בדיוק הזמן: החל מחודש ינואר 2011 נפתח הפורטל המיוחד עבור הסטודנטים באמצעותו מוצגות בפניהן ההצעות השונות. כדאי להזדרז.
כתיבת תגובה