"טיימס אונליין" הבריטי מפרסם תוצאות של מחקר שחישב ומצא שבכל פעם שאנחנו מבצעים חיפוש בגוגל אנחנו מייצרים כמות דומה של פחמן דו-חמצני כפי שאנו מייצרים בכל פעם שאנחנו מחממים קומקום לכוס תה. הסיבה קשורה לכך שגוגל מפעילה מסדי נתונים ענקיים שהפעלתם מחייבת שימוש באנרגיה עצומה ומכאן שבכל פעם שאנחנו משתמשים בגוגל אנחנו מזהמים את הסביבה.
זו לא הפעם הראשונה שאני קורא מחקרים מהסוג הזה. למעשה, הפעם האחרונה שקראתי משהו דומה היה באותו טיימס אונליין לפני כשנה וחצי, אז הוסבר לנו שביצוע קניות מקוונות תורם לזיהום האוויר שלא לדבר על שימוש במחשבים אישיים שתורמים לזיהום האוויר (מאמר שפורסם ב"אינדיפנדנט").
ג'ייסון קינקייד כתב הסבר מצוין שמבהיר מה מטריד כל כך במאמר הזה. הבעיה היא לא שהוא לא מדויק (למרות שהמחקר נשמע לי קלוש ביותר – הוא נסמך על יותר מדי הערכות ופחות מדי מידע) אלא שהוא נותן את התחושה שהשימוש בגוגל הוא הדבר הנורא ביותר שאפשר לעשות לאיכות הסביבה. הוא לא מזכיר, את מה שקינקייד מזכיר, שמי שמשתמש בגוגל משתמש פחות באוטו שלו או אפילו באוטובוס כדי לנסוע לספריה, שבעזרת גוגל אפשר לקבל מידע על נסיעה ברכבת במקום נסיעה ברכב ושבאופן כללי הפקה של המבורגר או של ספר מייצרים פי שמונתלפים שנדיבריליון יותר פחמן דו-חמצני מאשר ביצוע חיפוש בגוגל.
מעבר לזה, המאמר כלל לא מזכיר שדווקא גוגל, מכל החברות, עושה לא מעט כדי להקטין את זיהום האוויר שהיא מפיקה באופן ישיר ומשקיעה סכומי עתק בניסיון לפתח אמצעי אנרגיה חליפיים. מצאתם על מי להתנפל. אני מחכה למחקר שיסביר שהבעיה האמיתית עם איכות הסביבה היא אנשים: בכל פעם שהם נושמים הם מייצרים פחמן דו-חמצני ומזהמים את האוויר.
כתיבת תגובה