קשה לומר שאני חיית טוויטר מטורפת. אני נכנס לשם מדי כמה ימים, לפעמים מפרסם איזה ציוץ פה ושם, אבל קשה להגדיר אותי כמשתמש שאם אתה לא עוקב אחריו לא תסלח לעצמך לנצח נצחים. ובכל זאת, לפני כשנה בערך החלה עלייה משמעותית ועקבית במספר העוקבים אחריי בטוויטר עד שכיום יש לי יותר מעשרת אלפים עוקבים.
נשמע מרשים, נכון? גם אני התרשמתי. משום כך, יצאתי להכיר את האנשים שעוקבים אחריי וגיליתי שבעצם מספר האנשים שבאמת עוקבים אחריי בטוויטר עומד על בערך ארבעים.
כדי להבין במה מדובר כל שעשיתי הוא לבחון קצת יותר לעומק את רשימת העוקבים הנאמנה שלי. כך גיליתי שהרוב המכריע שלהם הוא ראשי ביצה, כלומר אנשים שאפילו לא החליפו את תמונות הפרופיל שלהם. להערכתי כ-95% מראשי הביצה הם חשבונות מזויפים, כאלו שנוצרו באמצעות בוטים, ככל הנראה כדי שאחר כך יוכלו למכור אותם לכל המטומטמים שקונים עוקבים.
הנה כמה דוגמאות:
קחו לדוגמה את אופק הרוש. שם המשתמש של ראש הביצה הזה הוא Tu3HwzLTS4Fflli@ – תודו שזה אחד משמות המשתמש היותר קליטים שעליהם שמעתם. הוא מעולם לא הוציא ציוץ מפיו והוא עוקב אחרי 34 חשבונות בהם ONE, בר רפאלי, the.co.ils, אורלי יקואל, אייל שחר ורועי חירותי. לעומתו, רועי אדלס, שגם הוא ראש ביצה שתקני, עוקב רק אחרי 26 חשבונות בהם ONE, בר רפאלי, the.co.ils, אורלי יקואל, אייל שחר ורועי חירותי. מה באשר לשי הידוע בשמו Shai? ובכן, הבחור בעל שם המשתמש הפשוט Shai43627834@ עוקב אחרי 64 חשבונות בהם ONE, בר רפאלי, the.co.ils, אורלי יקואל, אייל שחר ורועי חירותי, זאת לעומת נורית (שם משתמש: 5cU4zuVnIeTeUbf@) שגם היא לא פצתה את פיה מעולם, היא עוקבת אחרי 38 חשבונות בהם ONE, בר רפאלי, the.co.ils, אורלי יקואל, אייל שחר ורועי חירותי. אני חושב שהבנתם את התמונה.
ישנם יוצאים מהכלל. ללבנה מזרחי למשל (שם משתמש: ntSj90nLLcI2eOq@), יש תמונה. כמובן שגם היא עוקבת אחרי אותם חשבונות בדיוק וכמובן שגם היא מעולם לא פצתה את פיה ובכל זאת, מישהו שם השקיע כאשר זייף את קיומה. בחלק מהמקרים מוקמים משתמשים במצב "מוגן" כך שלא ניתן לראות שהם מזויפים אם כי שם המשתמש של עדינה טויל (89882f41d65e49d@) קצת הורס את חוויית המשתמש האותנטי.
אני מעריך שלפחות 60% אם לא יותר מהמשתמשים שעוקבים אחריי בטוויטר הם יצורים וירטואליים ודיגיטליים שעוקבים אחרי (רשימות מוכנות של) משתמשים כדי לגרום לטוויטר לחשוב שהם באמת ובתמים אנשים אמיתיים. מצד אחד, זה לא ממש מפתיע – אחרי הכל גם בפייסבוק יש אינספור פרופילים מזויפים, ומצד שני זה גרם לי לחשוב שבעצם רובנו מצייצים לרוחות רפאים דיגיטליים. בעצם, אנחנו די לבד.
היי אופק הרוש, ממצב?
כתיבת תגובה