– "מה זה יו-טיוב?"
– "מה?"
– "יו. טיוב."
– "לא יודעת"
– "כותבים על דברים שאנחנו לא מבינים"
אבא שלי מנסה להבין את הטור של רענן שקד ב"7 ימים". אמא שלי לא מצליחה לעזור.
היה בעיניי משהו משעשע בדיאלוג הזה, כי בעוד אני, בתור מי ששורץ בבועת הבלוגים המקומית, כבר לא יכול לשמוע יותר על דיונים בסוגיית יו-טיוב, הנה שני אנשים משכילים, אחד מהם צרכן די רציני של חדשות בטלוויזיה ובעיתונים, והשנייה שולטת היטב באינטרנט, כולל נניח הורדת שירים בקאזה, ובכל זאת, אין להם בכלל מושג מה זה יו-טיוב.
אין לי כוונה להיכנס כאן למהותה של הסוגיה בה דן שקד בטור שלו. ככל הנראה הוא חוזר שם פחות או יותר על הדברים שאמר בפסטיבל ראש פינה לפיהם (במלים שלי) יש המון "הייפ" סביב כל מיני מונחים מעולם האינטרנט, אבל בפועל זאת סוג של ביצה, או "בועה תרבותית" (במלים שלו), שמעניינת בעיקר את מי שנוטל בה חלק. (זאת דעתם של פיגו (שבעולם האמיתי נוהג להסתתר מאחורי הכינוי "עידן"), ושל גל מור, בסוגיה).
מה שאותי מעניין הוא דווקא השאלה האם "יו-טיוב" הוא כבר מותג שהגיע בישראל לרמת הכרה כזאת שמאפשרת להזכיר אותו כלאחר יד, מבלי להסביר במשפט או שניים על מה מדובר, במוסף הכי לא נישתי שיכול להיות – "7 ימים". לאור העובדה שהתשובה לשאלה היא ככל הנראה שלילית, נראה שגם הטור של שקד הוא מעין בועה. כזאת שפונה בעיקר לסוג מסוים של ברנז'ה.
זה לא בהכרח רע, ואני באופן אישי דווקא נהנה בדרך כלל מהטורים של שקד, ואוהב את הכתיבה שלו, אבל כפי שמלמדת האנקדוטה הזאת, בכלל לא בטוח שמקומם הוא ב"7 ימים".
***
" [אולמרט] עדיין מחכה להצטרפותם של ששת חברי יהדות התורה לקואליציה. שש אצבעות ברזל, שישה אנשים שכשהם כבר נכנסים לממשלה הם לא יוצאים".
כך כתבה בשבוע שעבר ב"מוסף לשבת" סימה קדמון, פרשנית פוליטית שלא ממש מצטיינת בזיכרון משובח לגבי התחום שאותו היא מכסה. המפלגה הראשונה שפרשה מהקואליציה קצרת הימים שהקים ברק ב-99' הייתה יהדות התורה. לחמש אצבעות הברזל דאז הספיקו כמה חודשים אצל ברק, ואיזה משחן אחד שהועבר בשבת, כדי לעבור לספסלי האופוזיציה. לפחות מהבחינה הזאת קצת חבל ש"פרשת המשחן II" מתפוצצת כבר עכשיו, ולא נניח שבוע אחרי כניסה של יהדות התורה לקואליציה.
ואפרופו בקיאות בעובדות, ב-ynet כותבים ש"ב-9 במארס 2000 פרשה יהדות התורה מהממשלה – חודשיים בלבד לאחר כינונה – בשל הזזת המשחן של חברת החשמל בערב שבת וסימנה את תחילת התפוררות הקואליציה של ברק".
אבל הקואליציה של ברק הורכבה כבר ביולי 99', ככה שאחד משניים: או שהפרשה הזאת לא התפוצצה במארס, או שזה לא קרה חודשיים בלבד לאחר כינון הממשלה. התשובה? ככל הנראה (אין לי זמן לבדוק כרגע) זה אכן לא קרה במארס, אלא בספטמבר (כך מציינים ב"הארץ"), חודשיים אחרי הקמת הממשלה. יכול להיות שב-ynet העתיקו את הטעות מהערך על אהוד ברק בויקיפדיה?
***
"רבין, מרצ איתך. העבודה עם ליברמן"
כרזה שראיתי הערב בכיכר
כאילו לא למדנו כלום מהאירועים שהובילו לערב הנורא ההוא, שוב יש מי ש"ממריץ" את רבין. אבל האמת שאם זה נכון, זה באמת מסביר למה השנה הגיעו פחות אנשים (בעיקר אם מתייחסים לכאלה שנולדו לפני 18 שנה ומעלה).
כתיבת תגובה